Uw tanden zijn uw eerste blikvanger, ze zijn belangrijk voor uw uiterlijk. Uw nieuwe kunstgebit speelt een belangrijke rol bij het kauwen en spreken. Als verloren tanden of kiezen niet door een brug of implantaat vervangen kunnen worden, dan zijn er verschillende (gedeeltelijke) protheses mogelijk. Een gebitsprothese is altijd uitneembaar.

De praktijk werkt nauw samen met vooraanstaande tandtechnische laboratoria. Een technisch goede prothese vereist inzicht en talent van de vakman.
In de praktijk is op dinsdag klinisch tandprotheticus Peter aanwezig om de lijn tussen praktijk en techniek zo kort mogelijk te houden.

WIJ BIEDEN DE VOLGENDE BEHANDELINGEN:

gebitsprothese

PLAAT OF FRAMEPROTHESE?

Een plaatprothese is goedkoper dan een frameprothese, maar kent dan ook nadelen. Aangezien de plaatprothese geheel op uw tandvlees steunt en dus de kauwkrachten opvangt, kan dat makkelijk tot tandvleesproblemen leiden. Ook blijft voedsel gemakkelijker onder de plaatprothese zitten.

Een plaatprothese bestaat volledig uit kunsthars waardoor deze dikker is dan een frame en ook meer het verhemelte bedekt in de bovenkaak. Het wordt eigenlijk enkel gemaakt als een tijdelijke voorziening om het genezingsproces na het verwijderen van een tand of kies, of na botopbouw, te overbruggen.

De frameprothese daarentegen steunt voor een groot deel op uw overgebleven tanden en kiezen, die vangen de meeste kauwkrachten op en zo wordt het tandvlees meer ontzien dan bij een plaatprothese.

Ook is een frameprothese fijner, dunner uitgevoerd omdat hier ook metaal wordt gebruikt en niet alleen kunsthars. Een nadeel kan zijn dat de klemmen (‘haakjes’) die zo’n prothese nodig heeft om zich vast te maken aan het eigen gebit, alsw storend worden ervaren indien ze zichtbaar moeten worden geplaatst;
Overleg dus altijd eerst met de tandprotheticus hoe het resultaat voor u persoonlijk zal zijn.